Om Maria

Maria Wiig är utbildad och diplomerad samtalscoach och projektledare. I mars 2018 valde Maria att starta eget på deltid och satsa på en av hennes drömmar – att coacha, inspirera och motivera kvinnor att följa deras drömmar! 

Maria har en bakgrund inom event och marknadsföring som projektledare. Under 5 år på kommunikationsbyrån Onemotion IMC arbetade hon med många stora och välkända svenska och utländska varumärken som exempelvis LOKA, Estrella, Häagen-Dazs, Old El Paso mfl. Maria arbetade även med rekrytering, utbildning och coaching av eventpersonal över hela Sverige. 

2015 rekryterades Maria till Easyfairs, Kistamässan där hon arbetat med flera stora branschmässor som Ekonomi & Företag och Sign & Print Scandinavia. Där arbetade hon med bland annat konceptutveckling, kommunikation, strategisk marknadsföring via webb, print och sociala medier.

Marias styrka som projektledare är struktur, att driva processer framåt, se möjligheterna och vara en kreativ problemlösare. I sin coaching och online kurs har Maria många konkreta övningar och verktyg för att komma framåt och nå mål.

Maria blev diplomerad ACC coach 2013 och som coach är Marias styrka att vara personkännare, aktivt lyssnande och kunna höra vad som sägs men även mellan raderna. Att motivera och leda har Maria gjort i hela sitt liv i många olika sammanhang som ledare inom idrott, föreningar och för att motivera och utbilda personal.

En av Marias stora drömmar är att inspirera, motivera och coacha kvinnor att våga satsa och investera mer i sig själva och sin framtid. Hon tror på att dela med sig av drömmarna och att våga lyssna inåt, stänga av bruset i vårt yttre liv och att våga släppa in mer av hjärtat i våra val.

Under Marias första föräldraledighet 2014 samlade hon forskning, material och skapade egna övningar inom personlig utveckling och positiv psykologi. Hon var själv i en sökande fas i livet där hon för första gången på många år fick möjlighet att stanna upp och reflektera över var hon var på väg. Vem hon hade blivit i vuxen ålder, efter alla val, halka in på bananskals-icke val, efter hur samhället format oss och alla roller och förväntningar vi blir tilldelade.

Under Marias andra föräldraledighet 2017 väcktes materialet till liv igen och skapade konceptet ”My Life Map – For successful dreamers” som nu är ett onlinebaserat självcoachingprogram för kvinnor. Den innehåller allt som tagit henne fram till där hon själv är idag med insikter och övningar. De bästa verktygen för att kunna genomföra en viktig förändring, få möjlighet att stanna upp i livet och ställa sig de viktiga frågorna och förverkliga drömmar.

I april 2019 sa Maria upp sig från sin fasta 9-5-kontorsanställning för att ge hundra procent av sin tid till att hjälpa fler kvinnor i deras personliga utveckling och få vara fri i sitt kreativa skapande. Hitta balans i livet och driva företag på egna villkor. De vill hon inspirera andra till att våga!


Maria Wiig, Diplomerad ACC coach, projektledare och livsstilsinspiratör.

Grundare av My Life Map –For succesful dreamers

Läs om kursen och fyll i intresseanmälan till höstens omgång.

Kontakta Maria